Øjenlågsrensning

Skånsom afrensning, der er tilpasset det følsomme øjenområde, anbefales til behandling af tørre øjne. Afrensning kan forbedre effekten af øjendråber mod tørre øjne uanset sværhedsgraden.

Afrensning er en vigtig del af behandlingen af kroniske gener som tørre øjne og øjenlågsbetændelse (blepharitis). Den bør gentages morgen og aften i 3 uger og derefter en gang dagligt. Ved særligt svære gener kan det være nødvendigt at rense morgen og aften i 12 uger. Spørg øjenlægen hvis tilstanden ikke bedres. Husk at generne ofte er tilbagevendende og derfor er det en god idé at gøre øjenlågsrensningen til en daglig rutine på linie med tandbørstningen.

Daglig behandlingsrutine for at lindre øjengener

Ved behandling af kroniske gener, som tørre øjne, meibomsk kirtel dysfunktion (MGD) og øjenlågsbetaændelse (blepharitis), anbefales alle tre trin i afrensningsrutinen nedenfor. Ved korterevarende gener, som allergi, infektion eller ved afrensning af øjenmakeup, er det nok at rense – svarende til trin 3.

1. VARME

For at fjerne urenheder på øjenlåg og øjenlågskanter, samt øge produktionen af lipid, som er en vigtig ingrediens i tårefilmen, er det nødvendigt med varme. Placer en varm vaskeklud eller en varmemaske som f.eks. BLEPHA EYEBAG på øjnene i ca. 10 minutter. Ved ekstra behov kan man købe særlige varmebriller, f.eks. Blephasteam.

2. MASSAGE

Masser med små, cirklende bevægelser på de øvre og nedre øjenlåg. En skånsom gel, som Blephagel, mindsker friktionen på huden og gør det lettere at massere.

3. AFRENSNING

Behandl et øje ad gangen. Afrens forsigtigt de øvre og nedre øjenlåg, samt øjenlågskanten. Det er vigtigt at fjerne urenhederne i øjenlågskanten, fordi den bidrager med en vigtig ingrediens til tårefilmen, nemlig lipid fra de meibomske kirtler, og det giver ekstra øjenvelvære. Til at rense kan du anvende Blephaclean, Blephagel eller Blephasol Duo. Brug aldrig samme renseserviet eller vatrondel til begge øjne.

BLEPHACLEAN

Lindrende afrensning ved øjengener

ANBEFALES TIL:

Kroniske lidelser

  • øjenlågsbetændelser (blepharitis)
  • tørre øjne med MGD (meibomsk kirtel dysfunktion)

Midlertidige lidelser

  • allergi
  • infektion med klistrede øjne
  • bygkorn

Inden øjenoperation

Læs mere her

BLEPHASOL DUO

Skånsom micellar øjenrens, der renser og fjerner snavs, sekret og makeup.

ANBEFALES TIL DEN DAGLIGE ØJENLÅGSHYGIEJNE VED:

  • Tørre og sarte øjne
  • Sensitive øjenlåg (tør/følsom hud)
  • Som øjenmakeupfjerner (også til vandfast makeup)
  • Velegnet til kontaktlinsebrugere
Læs mere her

BLEPHAGEL

Rense- og massagegel som efterlader huden blød og fugtet

ANBEFALES TIL:

  • tørre øjne med MGD (Meibomsk kirtel dysfunktion). Øjne, der løber i vand, er et typisk symptom på MGD.
Læs mere her