Skip to main content
Pressemeddelelse

Plej dine øjenlåg på et øjeblik med Blephaclean

By 20 maj, 2019juni 17th, 2019No Comments

Er du generet af sekret, pus eller skæl omkring øjnene? Nu er der hjælp at hente på apoteket. Blephaclean renser skånsomt og efterlader huden blød og fugtet, ved hjælp af naturlig hyaluronsyre. Blephaclean sterile renseservietter er udviklet i samarbejde med hud- og øjenlæger.

 

Sådan kender du de ukendte øjensygdomme

Pressemeddelelse: Tørre øjne kender mange, men blepharitis, MGD og konjunktivitis lyder sikkert mindre bekendt. Selv om generne er hyppigt forekommende er de ofte ukendte. Her har vi samlet de hyppigste symptomer og hvad man kan gøre ved dem.

 

Plej dine øjenlåg på et øjeblik med Blephaclean

Pressemeddelelse

Er du generet af sekret, pus, skæl eller skorpedannelser omkring øjnene? Der er hjælp at hente på apoteket. Blephaclean renser skånsomt og efterlader huden blød og fugtet ved hjælp af naturlig hyaluronsyre. Blephaclean sterile renseservietter er udviklet i samarbejde med hud- og øjenlæger.

Daglig pleje af øjenlågene og huden omkring øjnene er vigtig ved flere hyppigt forekommende øjenlidelser. Blephaclean renseservietter er frie for parfume, parabener og konserveringsmidler, og renser og fugter på samme tid uden at irritere øjne eller hud, siger Kurt Bang, chef for Théa Nordic i Danmark.

 

Hvorfor bliver øjnene klistrede?

En hyppig årsag til sekret og skorpedannelse er blepharitis, som betyder at øjenlågsrandene er betændte (inflammerede). Hyppige symptomer er svie og kløe, og øjnene kan føles tørre og fyldte af grus, ligesom de kan løbe i vand. Generne er ofte langvarige og tilbagevendende.

Der findes to former for blepharitis – forreste og bageste. Forreste blepharitis skyldes ofte bakterier. Den påvirker øjenvipperne og øjenlågene, og giver ofte skæl og skorper i øjenvipperne. Bageste blepharitis starter på indersiden af øjenlågsranden. Der sidder et antal små kirtler (Meibomske kirtler) som ved normal funktion producerer et fedtstof (lipid), der hjælper med at smørre øjets overflade og øjenlåget, ligesom det forhindrer fordampning af tårefilmen.

Tilstoppede kirtler irriterer øjenlågsranderne og bakterier får lettere ved at trives. Tilstanden kaldes MGD, Meibomian Gland Dysfunction eller Meibomsk kirtel dysfunktion på dansk, og er den hyppigste årsag til tørre øjne.

To ud af tre personer med tørre øjne har behov for daglig afrensning af øjenlågsranderne for at sikre at kirtlerne kan levere det lipid som er essentielt for en stabil tårefilm.

 

Blephaclean – til den daglige afrensning af øjenlågene

Blephaclean sterile renseservietter anvendes til den daglige afrensning af øjenlågene og huden omkring øjnene. Renseservietterne indeholder fugtende og blødgørende ingredienser og modvirker forekomsten af bakterier. Blephaclean renseservietter er udviklet i samarbejde med hud- og øjenlæger og er helt frie for parfume, konserveringsmidler og parabener.

 

Hvem skal bruge Blephaclean?

Blephaclean renseservietter anbefales til personer med:

Tørre øjne

Blepharitis (øjenlågsbetændelse)

Klistrede øjne (forårsaget af allergi eller infektion m.m.)

Bygkorn

Kontaktlinsebrugere

 

Hvor kan det købes?

Blephaclean sælges i håndkøb på apoteket,  hos mange optikere og hos enkelte øjenlæger.

 

Pressebilleder: Billeder i høj opløsning til brug i medier kan downloades i presserummet eller under ”Presse” på www.thea-nordic.dk

Kontaktperson: Kurt Bang, Business Unit Manager Théa Nordic Danmark, mobil: 28 96 68 08, e-mail: kurt.bang@theapharma.com

 

Théa er et uafhængigt familieejet fransk lægemiddelfirma, som er specialiseret I forskning, udvikling og salg af øjenprodukter uden konserveringsmiddel. Vore rødder strækker sig tilbage til 1971 og vi driver forskning og udvikling indenfor alle øjets terapeutiske områder. Alt vi gør, sker udfra et ønske om at forbedre og forenkle. Vi er repræsenteret i over 70 lande. Vores nordiske hovedkontor ligger i Örebro. Læs mere på www.thea-nordic.dk