Skip to main content
Pressemeddelelse

Sådan passer du på dine øjne i allergisæsonen

By 20 maj, 2019juni 17th, 2019No Comments

Om foråret og sommeren plages mange af øjengener.  Det er heller ikke usædvanligt at få en øjeninfektion på grund af pollenallergi. Daglig afrensning af øjenlåg og øjenlågskanter kan lindre generne i den periode” siger øjenlæge Ann-Kathrine Alveblom.

 1. Kan generne skyldes allergi?

Man regner med at omkring en femtedel af alle voksne og teenagere har pollenallergi om foråret og sommeren.1  De hyppigste pollen, som giver allergi, er bynke, birk og  græs. Symptomerne kan være tilstoppet næse, løbende næse, kløe i næsen og træthed. Ofte er øjnene også påvirkede og de bliver røde, irriterede, kløende, klistrede eller løber i vand. Normalt er begge øjne påvirkede.

 1. Hyppige tegn på øjeninflammation

Øjeninflammation eller konjunktivitis betyder inflammation i øjets bindehinde. Det kan skyldes bakterier, virus, allergi eller fremmedlegemer i øjnene. Hyppige symptomer er røde øjne, kløe, svie og en fornemmelse af at have grus i øjnene. Det er også hyppigt med pus i øjnene, særligt om natten.

Tips! Når øjeninflammationen skyldes allergi kan den behandles med øjendråber og tabletter mod allergi, som kan købes i håndkøb på apoteket.

 1. Daglig afrensning er vigtig

Daglig afrensning med sterile renseservietter, som f.ex. Blephaclean, er basis for behandlingen af allergiske øjensymptomer og øjeninflammation. Med renseservietterne fjerner man pus, sekret og partikler (allergener),  som kan irritere øjnene. Blephaclean indeholder fugtende og blødgørende ingredienser og reducerer forekomsten af bakterier.

 1. Andre midler

Ved allergiske symptomer kan kunstige tårer i form af øjendråber have en lindrende effekt ved at skylle allergenerne væk fra øjets overflade. Hvis øjnene er meget tørre kan øjedråber også være en god måde at lindre generne på. Vælg øjendråber uden konserveringsmiddel, f.ex. Thealoz Duo, som både fugter, smører og beskytter  øjets overflade.

 

 1. Er du usikker på dine øjensymptomer? Henvend dig til din læge

Hvis det er første gang,  du oplever kløende øjne eller andre allergiske symptomer, bør du kontakte din egen læge for udredning og diagnose. Ved pludseligt opståede ændringer i synet, smerter i øjet, lysfølsomhed eller hvis du får fremmedlegemer i øjet, som ikke kan skylles bort, er det vigtigt at kontakte din egen læge eller lægevagten.

 

Blephaclean – skånsom afrensning med bevist klinisk effekt.

Daglig pleje af øjenlåg og huden omkring øjnene er vigtig ved flere hyppigt forekommende øjensygdomme. Blephaclean fjerner pus, sekret og skorper – og reducerer bakteriemængden med 63%. Renseservietterne renser, stimulerer opheling og nydannelse af hud, fugter og beskytter uden at irritere øjne eller hud. De kan endda anvendes til at fjerne makeup. Blephaclean anbefales til personer med:

 • Klistrede øjne (ved f.ex. allergi, infektioner m.m.)
 • Øjeninflammation
 • Blepharitis
 • Tørre øjne
 • Bygkorn
 • Før øjenkirurgi (efter lægens anvisninger)

Blephaclean er udviklet i samarbejde med hud- og øjenlæger og er helt fri for parfume, konserveringsmiddel og parabener. De er godkendt til anvendelse hos voksne og børn fra 3 måneders alderen. Blephaclean er det første og eneste produkt af sin slags, som er CE-mærket  som medicinsk udstyr og overholder den gældende EU-lovgivning.

Hvor kan det købes: Blephaclean sælges i håndkøb på apoteket,  hos mange optikere og hos enkelte øjenlæger.

Vejledende udsalgspris: 85,- pr. pakke med 20 stk.

Pressebilleder: Billeder i højopløsning til brug for medier kan downloades i presserummet på MyNewsDesk, samt under ”Presse” på www.thea-nordic.dk

Kontaktperson: Kurt Bang, Business Unit Manager Théa Nordic Danmark, mobil: 28 96 68 08, e-mail: kurt.bang@theapharma.com